Quantcast
Channel: مجله +18
Viewing all 101 articles
Browse latest View live

دیزی در کافه کوه آذر 91

$
0
0

یه دوست خوش ذوقی با اسم 000 یا سه نقطه ،کامنت گذاشته ، دیزی ک اینقدر تعریف کردید رویت نمی شه ! از آنجایی که کافه کوه اعتقاد به شفاف سازی موضوع داره ، تصاویری که در ادامه می آید برای پاسخ به این دوست عزیز توسط مهناز ارسال کرده که بنده آنرا جهت اطلاع این دوست گرامی و عزیزان دیگه تقدیم می کنم تا بدونند که کافه کوه کافه کوه است ، کافه کوه ی که کافه کوه نباشد کافه کوه نیست ( شعار آرزو )

کامنت ارسالی :

دوشنبه 4 دی1391 ساعت: 12:44توسط:000
دیزی که اینقدر تعریف کردید رویت نمیشه!


گفته مهناز : درود بر استاد ستوده گرامی .

این عکسها مدرک اثبات برای دوستی که دنبال دیزی می گشتند تو عکسها

مستندات

این فکر کنم دسته گل امیرحسین عزیز باشه ، مهدی عزیز هم که هزاری رو گرفته داره به او کمک میکنه

اینم مخلفات دیزی ، البته من با مشت له کردن پیاز توسط لیلی رو ندیدم دروغ چرا .... ولی ایشون چنین ادعایی نموده بود یا من فکر کردم که ادعا نموده راستش یه کمی شوکه شدم ...



دیزی ناب قهوه خانه محمد تهرانی مخصوص کافه کوه ، البته من هم با انتهای دیزی خوری رسیدم ، 


اینم اختتامیه مراسم دیزی خوری

پ ن :

آرشیو گزارش های کافه کوه های تشکیل شده قبلی

شمارهتاریخگزارش 1گزارش2گزارش3گزارش4
1دی 90نشاط کوهستانندای کوهستانپلوار70ایران سرای جاویدان، همطناب ،طنز کوه،مکث ،
2بهمن 90نشاط کوهستانپلوار70کلاغهاکوهساران ، قله توچال، کوه سرد ، برج سینا
3اسفند 90نشاط کوهستانشازده کوچولومکثکلاغها ، عشق پاک ، پلوار70 ، همسفر ، ندای کوهستان، گامی نزدیک تر به خدا ،
 فروردین 91تشکیل نشد---------------------------
4ادیبهشت 91نشاط کوهستانمکث
من تو این برنامه حضور نداشتم
5خرداد 91نشاط کوهستاندر کومالیاغریبهمکث ،
6تیر 91نشاط کوهستاندر کومالیاغریبهمکث ،
 مرداد 91تشکیل نشدکلاغها
 بدلیل مقارن شدن با ماه مبارک رمضان کافه کوه تشکیل نشد
7شهریور 91 نشاط کوهستاندر کومالیاغریبهدر پلوار 70، مکث ، کوهساران ،
8مهر 91مکثدر کومالیا غریبه مازنده به آنیم که آرام نگیریم
9آبان 91نشاط کوهستان 1 و 2در کومالیاکلاغهانقاب کوهستانو پلوار70، مکث ،آناپورنا ،غریبه ،
10آذر 91نشاط کوهستانمکثپلوار70ندای کوهستان ،
11 دی 91


منتظریم = >آخرین پنجشنبه دی 91
 





برچسب‌ها: کافه کوه


آشنایی با بافت های تاریخی و با ارزش تهران قدیم

$
0
0
    بهبهانه تهرانگردی در روز پنجشنبه و ضمنتشکر از فرامرز عزیز که این برنامه را تدارک دیده است ، مطالعه تهران قدیم را آغاز کردم ، هر چه بیشتر در منابع جستجو می کنم به همان نسبت احساس می کنم بیشتر با این کلانشهر غریبه ام ، ادعا می کنم در تهران زندگی می کنم ولی با تاریخ و ایجاد بسترهای فرهنگی آنآشنایی چندانی ندارم ، شاید این مطالعات باعث شود تا با پیشینه تاریخی این ابرشهر ایران زمین بیشتر آشنا شویم ، امیدوارم با مطالبی که آمده نموده ام شما نیز در فضای گردش در تهران بزرگ قرار گیرید .
عکسی از میدان توپخانه ( میدان امام خمینیفعلی )
میدان توپخانه، میدان سپه یا میدان امام خمینی نام میدانی تاریخی واقع در مرکز تهران است. این میدان در سال ۱۲۸۴ شمسی به دستور امیر کبیر احداث و ساختمان‌های اطراف آن بارها تخریب و نوسازی شده‌اند.
   میدان توپخانه از گذشته‌های دور مرکز حمل و نقل و ترافیک شهر تهران و همچنین محل تجمعات اعتراضی و اعدام برخی از محکومان معروف بوده‌است. این میدان در حال حاضر نوعی مرکزیت اداری و تجاری دارد
         تهران از آغاز انتخاب به عنوان پایتخت کشور و به خصوص از آغاز سده نوزدهم (با شروع حکومت فتحعلی شاه)، بستر اتفاقات و تغییرات کالبدی – فضایی گسترده ای بوده که به طور معمول یک پایتخت به آن ها نیازمند است. تغییرات و دگرگونی های اقتصادی که تحت سلطه، فشار و خواست نیروهای خارجی و به حالتی برون زا شکل می گیرند، در بیان کالبدی – فضایی خویش تحت تأثیر نیروهای فرهنگی و هنری بومی و خودی قرار دارند.

 از نظر گونه شناسی بافت در دوران های تاریخی، تهران در چند مقطع قابل مطالعه و بررسی است. مهمترین بافت های تاریخی و با ارزش در مناطق را می توان بدین ترتیب بر شمرد:

 منطقه تهران قدیم: اين منطقه که درون تهران ناصري تعريف شده، محدوده تاريخي تهران طهماسبي را نيز دربرگرفته است. محدوده تهران قديم، بيشترين بناهاي ارزشمند شهر را در خود داشته و هويت تاريخي شهر تهران به شمار مي آيد. اين محدوده تقريباً بر باروي تهران ناصري منطبق است و بسياري از ساختمان هاي مهم دوره رضاشاهي نيز در همين محدوده قرار گرفته اند که برخي از آن ها به خوبي حفاظت نيز شده اند (محدوده باغ ملي).

  عملكردهاي اصلي در تهران قدیم، به طور عمده شامل عملكردهاي حاكميتي و دولتي مانند مجلس شوراي اسلامي در ميدان بهارستان، بيت رهبري و كاخ رياست جمهوري در محدوده وليعصر- پاستور- امام خميني و دانشكده افسري در جنوب آن و پادگان حر در ميدان حر، عملکرد مذهبي و فرهنگي مسجد و مدرسه سپهسالار در بهارستان، وزارت ارشاد و سازمان مديريت و برنامه ريزي جنب باغ نگارستان، خانه اميرکبير در خيابان اکباتان، عمارت مسعوديه، مجموعه تاريخي ارگ سلطنتي، مجموعه ساختمانهاي وزارت امور خارجه در باغ ملي و وزارت دفاع در خيابان سرهنگ سخائي است.

   ديگر بناهاي مهم اين منطقه، وزارت دادگستري و ثبت اسناد كشور و شهرداري تهران است. ارزش ميراثي محدوده در كنار بافت ارزشمند بازار تهران، چهار ميدان تاريخي امام خميني (سپه سابق)، ارگ، سبزه ميدان و بهارستان است كه بناي تاريخي شمس‏العماره در كنار ديگر بناهاي تاريخي متعلق به دوره هاي قرون اخير نظير کتابخانه ملي، موزه پست و موزه ايران باستان و موزه آبگينه آن را تكميل ميكند.

  تهران تاريخي (طهماسبي)  :هسته اصلي شهر تهران است. محلات آن شامل سنگلج، بازار، عودلاجان، امامزاده يحييو چاله ميدانهستند.

  منطقه تاريخي/ مذهبي ري:   محدوده ري قديم که علاوه بر نقش تاريخي، از اهميت فرهنگي - مذهبي نيز برخوردار بوده و داراي وجه زيارتي است. شهرري كه در محل شهر باستاني راگا قرار دارد، مكان استقرار سكونت و فعاليت از چند هزاره پيش از ميلاد است. اين مكان بر لايه هائي از شهرهاي باستاني پيشين ساخته شده و كماكان بسياري از محدوده هاي آن نيازمند مداخله حفاظتي از جنبه ميراثي است. در قرون اخير نيز اين مكان زيارتگاه و يكي از مراكز تجاري كشور بوده است. هر چند پس از توسعه تهران در عهد ناصري و تغييرات ساختاري سياسي و اقتصادي اهميت خود را به عنوان يك مكان مركزي به تدريج از دست داده اما به دليل وجود مركز زيارتي و سياحتي بودن از سكونت و فعاليتهاي اقتصادي و اشتغال تهي نگشته و توانسته موقعيت خود را حفظ كند.

   حوزه بلافصل اين منطقه در كنار كوه بی بی شهربانو و چشمه علي، از موقعيت باثباتي برخوردار است و در حال حاضر، شامل کاربري مذهبي نظير امامزاده عبدالله، گورستان ابن بابويه، حرم حضرت عبدالعظيم، کاربري فرهنگي نظير مجموعه فرهنگي برج طغرل، کاربري درماني نظير بيمارستان فيروزآبادي، کاربري پذيرايي نظير مجموعه هاي جهانگردي - پذيرايي در شرق و جنوب حرم عبدالعظيم، فضاي سبز نظير پارک سلمان فارسي، پارک و تپه رشکان (شامل فرهنگسراي صفائيه)و ساير کاربري هاي خدماتي همچون ايستگاه مترو و پايانه شرق حرم و نيز پايانه شرق شهرري است.

تصویر ماهواره ایی قله فوجی یاما ژاپن

$
0
0
یکی از بیست تصویر ماهواره ایی برتر جهان در سال 2012 ، تصویری از قله فوجی یاما می باشد که با ابرهایی روی آن گرفته شده است .
تصویر از فضا


تصویر زمینی فوجی یاما


کوه فوجی (به ژاپنی: 富士山 / Fuji-san)‏ با بلندای ۳۷۷۶ متر ، بلندترین کوه ژاپناست. این کوه یک آتشفشانخاموش است که آخرین فوران آن به سال‌های ۱۷۰۷-۱۷۰۸میلادی برمی‌گردد. کوه فوجی یکی از سه کوه مقدس ژاپن (三霊山/ Sanreizan) است. دامنهٔ کوه فوجی در مرز بین استان‌های شیزوئوکاو یاماناشیدر غرب توکیوقرار دارد و می‌توان آن را در یک روز آفتابی دید. کوه فوجی نزدیک به کنارهٔ اقیانوس آرامدر جزیره هونشویمرکزی واقع شده است و سه شهر کوچک آن را احاطه کرده‌اند: گوتنبا (جنوب)، فوجی‌یوشیدا (شمال) و فوجی‌نومیا (جنوب غربی).

ریختِ زیبای کوه فوجی که به ریخت یک مخروط متقارن است به عنوان نِمادی از کشور ژاپن شناخته شده است و پیوسته در نقاشی‌ها و فرتور(عکس)ها می‌آید.


آماده‌گی پذیرش دانشجوی رشته‌ی «کوه‌‌نوردی»

$
0
0

آماده‌گی پذیرش دانشجوی رشته‌ی «کوه‌‌نوردی»
در مركز علمی كاربردی خراسان رضوی

‍پایگاه‌خبری‌فدراسیون: همان‌گونه که اعلام گردید؛ در جلسه‌ی اخیر هیئت‌رئیسه‌ی فدراسیون کلیات طرح راه‌اندازی دوره‌ی آموزشی کوه‌نوردی در «دانشگاه جامع علمی کاربردی» مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد نحوه‌ی پیاده‌سازی آن و همکاری مربوطه از طریق مذاکره با دانشگاه ذی‌ربط بررسی و اجرایی شود.

در همین راستا هیئت کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی استان خراسان رضوی اعلام کرد؛ مركز علمي كاربردي اداره كل ورزش و جوانان خراسان رضوي آماده‌گی پذيرش دانشجو در 8 رشته اين مركز به صورت نيمه متمركز در ترم جديد بهمن ماه امسال را دارد.

بنا بر این گزارش به نقل از دكتر «سيدعلي اكبر هاشمي جواهري» رئیس مركز علمي كاربردي اداره كل ورزش و جوانان خراسان رضوي، این مرکز براي ترم بهمن ماه سال جاري در رشته هاي فوتبال و كشتي ويژه آقايان دانشجو مي پذيرد و همچنين بانوان و آقايان علاقه مند به رشته هاي هندبال، آمادگي جسماني، دو و ميداني، ژيمناستيك، شنا و كوه‌نوردي نيز مي توانند به زودی از طريق سايت سازمان سنجش به آدرس www.sanjesh.org در اين رشته ها ثبت نام كنند.

شايان ذكر است متقاضيان داراي مدرك ديپلم متوسطه، فني و حرفه اي و كار و دانش براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند با شماره 8537747 مركز علمي كاربردي اداره كل ورزش و جوانان خراسان رضوي تماس بگيرند.

در همین رابطه هیئت استان خراسان رضوی طی‌نامه‌ای به هیئت‌های تابعه، فراخوان مربوطه را که از طریق فایل پیوست (سایت فدراسیون) قابل دریافت می‌باشد، ارسال نموده است.

مرجع خبر : سایت فدراسیون و کوه نوشت


تفاوت فرهنگی

$
0
0

ما در سالن غذاخوری دانشگاهی در اروپا هستیم. یک دانشجوی دختر با موهای قرمز که از چهره‌اش پیداست اروپایی است، سینی غذایش را تحویل می‌گیرد و سر میز می‌نشیند، سپس یادش می‌افتد که کارد و چنگال برنداشته، و بلند می‌شود تا آنها را بیاورد، وقتی برمی‌گردد، با شگفتی مشاهده می‌کند که یک مرد سیاه‌پوست، احتمالا اهل آفریقا (با توجه …به قیافه‌اش)، آنجا نشسته و مشغول خوردن از ظرف غذای اوست! بلافاصله پس از دیدن این صحنه، زن جوان سرگشتگی و عصبانیت را در وجود خودش احساس می‌کند. اما به‌سرعت افکارش را تغییر می‌دهد و فرض را بر این می‌گیرد که مرد آفریقایی با آداب اروپا در زمینۀ اموال شخصی و حریم خصوصی  آشنا نیست. او حتی این را هم در نظر می‌گیرد که شاید مرد جوان پول کافی برای خرید وعدۀ غذایی‌اش را ندارد. در هر حال، تصمیم می‌گیرد جلوی مرد جوان بنشیند و با حالتی دوستانه به او لبخند بزند. .....

ادامه داستان را اینجا بخوانید

اینجا ایران است

$
0
0
چشم اندازی زیبا از تهران



برنامه تهرانگردی اجرا شد (قسمت اول )

$
0
0
امروز پنجشبنه 7 دی 1391 برنامه تهران گردی را در ساعت 7:30 صبح  به سرپرستی فرامرز نصیری با حصور 17 نفر اجرا شد ، برنامه ایی بسیار متفاوت از تهران قدیم که مطابق یک نقشه قدیمی(متعلق به سال 1270 چاپ سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح) از میدان توپخانه آغاز شد و پس از طی حدود 15 کیلومتر از اکثر بافت های قدیمی تهران و بازدید از مراکز مهم و قدیم شهر تهران ، عبور از محلات مختلف تهران قدیم ، گذرهایی که جریان زندگی در آن جاری بود ، مکان های مقدس قدیم ، دروازه های ، گرمابه ها ، سرا های معروف ، عبور از دروازه های قدیم ، دروازه دولاب ، چال میدان ، بازدید از خانه ها گلی باقیمانده ، عبور از بازارچه ها ، بازار اصلی ، چهار سوق ها ، کوچه پس کوچه ها و در پایان حرکت مطابق این نقشه  از دروازه قزوین از تهران قدیم خارج می شویم و در خیابان جمهوری در یکی از کافه های بسیار قدیم بنام کافه نادری ، که پاتوق اندیشمندان و تاثیر گذاران بسیاری بوده برنامه را در ساعت حدود 19 به پایان می بریم .

این نقشه متعلق به سال 1270 که محله ها بر اساس این نقشه باقی مانده و ما از آنها بازدید داشتیم

توزیع نقشه قدیم و اطلاعات تور تهرانگردی و توضیحات بسیار جامع و کامل فرامرز


میدان توپخانه ( میدان امام خمینی ) آغاز برنامه



مدرسه دارالفنون ،یادگار ماندگار امیرکبیر ،  در همان ابتدای خیابان ناصری (ناصر خسرو فعلی ) اولین خیابانی که در تهران احداث شد


کوچه مروی و اتفاقاتی که در آن شکل گرفته است


به نمونه گرمابه های قدیمی تهران در این مناطق سرک می کشیم تا گرمی گرمابه های نسل های قدیم را حس کنیم ، و فراموش نکنیم که اینها یادگار فرهنگ و تمدن ایرانی است که هنوز بر اصالت آن می بالیم


اولین مناره تهران و محله ایی که پای این منار شکل می گیرد و پامنار می نامندش


خیابان و محله پامنار فعلی


و از پیرعطاء در تهران قدیم خواهم نوشت که اولین تکیه عزاداری در این مکان شکل می گیرد


و از خانه معتمدالسلطنه



پشت بام حمام نواب بین محله عودلاجان و محله چال میدان



به آستانه مبارک  امامزاده یحیی و محمد می رویم با چنار 900 ساله اش دیداری داریم


و قدم بر گود زورخانه طلاچی می گذاریم و عرض ادبی بر نسل های پهلوانان می نماییم


و پهلوان نامدار زورخانه بادیدن ما به وجد می آید و میلی بر دست می گیرد

به کوچه های کاه گلی تنگ و دالان مانند وارد می شویم


و در مقابل اش ساختمان روز تهران در 1391 را در تقابل با فرهنگ قدیم تهران 1270 مشاهده می کنیم

پ ن :
1- به دلیل اینکه فردا برنامه کوهنوردی دارم فعلا فرصت نوشتن گزارش تکمیلی  و ارائه تصاویر بیشتر نیست ، به زودی گزارش مصور و توضحات تکمیلی تقدیم حضورتان خواهم کرد ، به قدری مطالب جالب و خواندنی است که توصیه می کنم در یکی دو روز آینده حتما سری به نشاط کوهستان بزنید . منتظرتون هستم

2-یه مژده هم بهتون بدم که دوستان عزیزم آقای حسین زضایی ،عباس ثابتیان ، امیرحسین ناظمی ، علی بیات ، مهناز ، خود فرامرز ، نادیا (  خواهر ویکتوریا ، غار پرو) و همسر سوئدی اش فردریش، مهناز ، امیر طالبی ، و بقیه دوستان عکس های خوبی از برنامه تهیه کرده اند که امیدوارم در وبلاگ ها و وبسایت هاشون منتشر کنند تا ببینید در دل پایتخت ایران هنوز رگه هایی از زندگی اجتماعی تهران قدیم وجود دارد .

قله قوچ در هوایی بسیار عالی زمستانی صعود شد

$
0
0

جمعه 7 دی ماه 1391 با گروه 8 نفره  در شرایط بسیار ایده آل و هوایی صاف صعودی به قله قوچ داشتیم.

نفرات شرکت کننده در برنامه :
   دکترمحمدحسین ماندگار ، سرکار خانم طلیعه ارباب ( همسر دکتر ماندگار ) ، هاشم آقا ، رضا محمودی ، حبیب حاتمی ، یک میهمان از کشور سوئیس آقای بهرام ( برادر خانم ارباب ) ، سهیلا و من ( ستوده )

موقعیت مکانی قله قوچ : در منطقه دماوند ... آبسرد .... روستای هاشمک قرار دارد

شرایط آب و هوایی روز صعود  : هوا کاملاً صادف ، بدون ابر ، بدون باد ، زمستانی برفی به خصوص در نزدیکی قله با برف کوبی ، چنین هوایی در زمستان تاکنون سابقه نداشته است

مختصات جغرافیایی  قله قوچ : با جی پی اس همراه من  GARMIN GPS map76CSx

N 35.56465         E 052.06593

كوهستان قوچ از شمال به جاده فيروزكوه و از جنوب به منطقه ايوانكي محدود مي شود . مجموعه ارتفاعات كوهستان قوچ به صورت شرقي غربي با قلل متعدد و متنوعي حد فاصل دوبخش کيلان و پارچين قراردارد كه مرتفع ترين آن كوه قوچ  در جنوب شرقي روستاي هاشمك مي باشد .

راه دسترسی به قله :برای رسیدن به مبداء صعود قله قوچ از تهران به سمت شرق ، جاده فیروزکوه ، قبل از آبسرد ، تابلو روستای هاشمک ، تابلو محمودیه ، سمت راست ، و در ابتدای جاده توقف نموده و دقیقا به سمت جنوب کوه پیمایی را آغاز می کنید .از روی قله قوچ این گرا ها را با قطب نما بدست آوردیم ، قله دماوند در 360درجه ، قله توچال در 295 درجه و دکل مخابراتی در گرای 100 درجه ثبت شد .

گزارش برنامه :

ساعت 5:45 یک خودرو ون از اتوبان باقری تقاطع فرجام شرقی در نارمک با حضور آقای حاتمی و سید راننده حرکت می کند ، بنده حدود ساعت 5:50 سوار شدم ، ساعت 6:15 در شهرک غرب ، دکتر و دو همراه شون و در بازگشت در اتوبان شهید همت تقاطع خروجی به سمت میدان ونک سهیلا به ما ملحق شد ، هاشم آقا و آقای محمودی در حوالی پاسگاه پلیس جاجرود به پیوستند و جاده فیروز کوه را در پیش گرفتیم ، قبل از آبسرد دماوند به سمت روستای هاشمک در جهت جنوب پیچیدیم ، در امتداد تابلویی با عنوان محمودیه ادامه مسیر دادیم تا به تابلویی که روی آن حک شده بود روستای سفید خانی ، دهستان جمع آبرود بخش مرکزی رسیدیم . ساعت 9:15 پس از تعویص لباس آماده حرکت شدیم در حالی که هوا کاملاً صاف و کمی سرد بود .

نفرات شرکت کننده در ابتدای برنامه

ازچپ :رضا محمودی ، دکتر ماندگار ، بهرام ارباب ، سید(راننده) ، آقای حاتمی ، هاشم آقا ، خانم ارباب و سهیلا ، بنده هم پشت دوربین هستم ، البته بعد از این عکس دکتر عکس دیگری گرفت .... در ساعت 9:15 صبج حرکت را شروع کردیم ، در امتداد جنوب ، در گرای معکوس دماوند



امروز در طول کل برنامه ، دماوند را با وضوح هر چه تمامتر می دیدیم ، هوای دماوند نیز امروز از دور بسیار عالی به نظر می رسید ، هیچگونه ابری را در بلندی دماوند امروز مشاهده نکردیم ، و در تمام مراحل برنام سعی کردم در اکثر عکس ها به نوعی دماوند نیز به عنوان عضو ثابت حضور داشته باشد

دماوند زیباتر از همیشه خود را در معرض دید ما قرار داده بود



ابتدا جاده خاکی را که با برف پوشیده شده بود ، در امتداد جنوب آغاز کردیم


پس از 15 دقیقه به یک گاو داری خالی رسیدیم ، که تابلو خاصی نداشت ، ولی در بخش شمالی آن قندیل های زیبایی تشکیل شده بود که فوق العاده زیبا بودند ، تمام پیکرهایی که خالق یکتا می آفرینند زیبا هستند ، به شرطی که بخواهیم چشمان خود را به زیبا دیدن عادت دهی ....


شروع کردم از قندیل ها با دماوند عکس هایی را بگیرم ، انتهای این قندیل به قله دماوند می رسید ، البته با فاصله ایی بسیار زیاد ، یا شاید این عروج از دماوند است که به صورت ستونی به آسمان کشیده شده است ، شما هم می توانید تصورات خودتان را داشته باشید

آقا بهرام مقیم سوئس و تلفن همراه آی پود IPOD او که موضوع کل کل او و دکتر بود ... ، خیلی شخصیت دوست داشتنی  و مهربانی داشت ، از همراهی او در گروه بسیار خشنود شدیم ، البته لازم به توضیح است که ایشان کوهنورد قابلی است و یه جورایی مانکن برند کامل میلت است ، بهرام جان فقط ما به یک کوله ات رضایت می دهیم .......



یک ساعت پس از حرکت در کنار یک دامداری و پروار بندی ( حسین صولتی ) توقف می کنیم ، البته اینجا نیز خالی بود ... این چند نقطه برای این است که چرا باید تمام این گاوداری و دامداری هایی که با کلی هزینه احداث شده اند خالی باشند و از جنب و جوش در آنها خبری نباشد ... نا خود آگاه به فکر وام هایی می افتم که برای احداث چنین جاهایی گرفته می شود ... بماند


پس از صبحانه بسیار توپ خندان و پر انرژی به راه خود ادامه می دهیم ، صبحانه چی بود  ، عسل ، پنیر ، گردو ، خیار و گوجه ، خرما  و ... البته چای داغ و نان سنگک ، صبحانه دسته جمعی چه کیفی می ده



خط الراس دو برار را در جنوب قله دماوند به این زیبایی دیده بودید ... فکر نکنم حتی در تابستان نیز چنین زیبایی منطقه قابل رویت بوده باشد ... بیشترین نگاه مان امروز دماوند خواهد بود ، اینو قبلا هم گفتم ....


امروز فقط روز عکس گرفتن با دماوند بود ، البته پشت سرمان خط الراس دوبرار و زرین کوه را می توانید ببینید.


در هوای خوب تمام شادی هایمان نیز خود نمایی می کرد


دکتر ماندگار کوهنورد با اخلاق با دماوند ، انسان های بزرگ که در تمام مراحل زندگی شان بزرگ هستند و قابل ستایش اند ، عشق به طبیعت و کوهستان و احساس او نسبت به کوهستان ستودنی است


طلیعه و افتخار به دماوند  ، بی شک پشت هر مرد موفقی زن موفقی حضور دارد که طلیعه نمونه بارز آن است ، ضمن اینکه در این برنامه مادر ایشون نیز زحمت ناهار خوشمزه ایی را برای گروه تقبل کرده بودند ، کوهنوردی طلیعه سابقه طولانی دارد و صعود او به منطقه هیمالیا ، کلیمانجارو و بسیاری جاهای دیگر از او کوهنوردی قابل ساخته است . فکر می کنم تهیه بسیاری از ملزومات کوهنوردی دکتر نیز به عهده ایشون باشه .... ( فضولی )

هاشم آقا با دماوند ، امروز خودمونو خفه کردیم ، در شرایط بسیار مناسبی قرار داشتیم ، نور ، طبیعت ، و البته دماوند و صحنه های زمستانی باعث شده بود تا در حد لالیگا از خودمون عکس بگیریم .... دلتون نسوزه پاشید خوب این جاهای نزدیک رو برید دیگه ، اینم هم اطلاعات در همه جا وجود داره ... وقت ندارید ، پس از تصاویر دوستان لذت ببرید


اینم به خاطر هاشم جان ، چکار کنم دوستش دارم دست خودم نیست ، البته تقریبا مطمئن هستم که او راهش به اینترنت نمی افته که این تصاویر رو ببینه ولی خوب یکی از همنوردان بسیار قابل اعتمادی است که اگر کسی به همراه او به کوه برود ، رفقات را تا منتهی الیه خودش به جا می آره


حبیب حاتمی و عکسی با دماوند

بهرام  با دماوند ، در آرزوی صعود دماوند


این عکس هم تقدیم بهرام برای اینکه در این برنامه میهمان گروه بود ، امیدوارم در سوئیس همیشه تندرست باشنند

اینم سهیلا ، کوهنوردی او قابل تحسین است و صعودهای قدرتی و سرعتی او در گروه بسیار خوب می باشد


اینم رضا جان ، کل دماوند را می خواهد به دوش بکشد ، شما فکر می کنید بتونه ....


خوب منم باید افتخار کنم به دماوند سربلند که از هر نقطه چشم مان به جمالش روشن شود ، بی اختیار آرامش قلبی خواهیم داشت و به عنوان سمبل ایرانی سربلند در اسطوره ایی ملی مان جای گرفته است . سربلندباشی ای دماوند


خواهر(طلیعه) ساکن تهران و برادر ( بهرام ) ساکن سوئیس که عکس مهربانی ها را با دماوند می گیرند ، این عکس ها به خاطر اینکه بهرام میهمان ما بود و امیدوارم با خاطرات خوش به سوئیس باز گردد تقدیم هر دو تاشون


آخرین درختان به جای مانده در منطقه را نیز در کنار دماوند قرار دادم تا بدانند رگ و ریشه هایشان در یک خاک قرار دارد


سنگها و صخره های سرزمینم را نیز دوست دارم


بالاخره در ساعت 13 به قله رسیدیم ، جی پی اس من 2615 متر را نشان می داد


آقا این کاپوچینو روی قله همراه با شکلات سوئیسی در قله چه می کنه ، بهتون پیشنهاد می کنم هر وقت میهمان سوئیسی داشتید بهش اعلام کنید که برای روی قله حتما شکلات تلخ همراه با مغز فندق و ... فراموش نشه ، البته این شکلات با تبلیغاتی که همراه بود که فکر می گنم اگر برند های معرفی شده بدانند در ایران چنین مورد استقبال قرار گرفته حتما این آگهی ها را در شبکه خبری خود پخش خواهند کرد ... عکس ها تقدیم خواهر و برادر گرامی و بدینوسیله تشکر از هر دوتاشون برای همه چیز


طلیعه به عکس بالا رضایت نداد گفتش که این یه برند دیگه است ... بابا کوهنوردی امروزی ما تجاری ، تبلیغاتی شد ، البته گروه هم از این شکلات ها بی نصیب نمودند ، خدایش خیلی خوشمزه بود . کام تون شیرین

و کوه هایی که در بخش های جنوبی در مه مدفون بودند و من هیچ اطلاعاتی از آنها ندارم


حدود 40 دقیقه در قله قوچ توقف داشتیم ، چند تا گرای اطراف از جمله گرای دماوند ( 360درجه) گرای توچال(295درجه ) و گرای دکل مخابراتی ( 100درجه ) را از روی قله قوچ گرفتیم . و برخی دوستان با نحو گرا گرفتن اشنا شدند


در قله ها می شود نسخه نوشت و تجویز آزمایش در دفترچه وارد کرد ، بالاخره دکتر ماندگار در قله ها نیز وظیفه خود را با کمال احترام به خوبی انجام می دهد و در خواست دوستان را تحت هر شرایطی اگه بتواند انجام می دهد ، درود بر دکتر ماندگار و تشکر از این همنورد محترم ، این دفترچه در قله توسط دکتر ماندگار دستور آزمایش نوشته شد و مهر گردید . البته ایشان در جریان این عکس نیستند ... شیطنت ما گاهی باعث می شه تا از لحظات دوستان نیز خاطر تولید کنیم ، امیدوارم دوستان از اینکار من گله مند نباشند

خسته نباشی همنورد ، همه خوشی ها را گفتیم ولی برنامه نسبتاً خوبی بود


مسیر بازگشت را یال شرقی به با گرای 100 درجه به سمت دکل پایین آمدیم و بعد به سمت شمال ( گرای 360 درجه ) تغییر مسیر دادیم

با آرزوی توفیق برای دوستان ، شاد و با نشاط باشید

امیدوارم که تصاویر زیبا مورد پسند شما بوده باشد ، اگه تعدادی زیاد بود بدینوسیله پوزش می خواهم ، چنین شرایطی معمولا در این منطقه دست نمی ده و من سعی کردم عکس های زیادی از این صعود بگیریم .

با احترام پرویز ستوده شایق



تصاویر تهران گردی 7 دی 91 ( قسمت دوم )

$
0
0
لینک زیر قسمت اول گزارش همراه با تصاویر می باشد


آستانه مبارک امامزاده یحیی و امامزاده محمد

امامزاده یحیی (ع) :
نام بقعه ابوالقاسم عزالدین یحیی است و نسبت او که از نقبای شهرهای قم و ری بوده با امام سجاد(ع) می رسد .بنای امامزاده یحیی به 800 سال پیش و به دوران خوارزم شاه باز می گردد .



چنار با قدمت 900 سال در صحن امامزاده یحیی(ع)


ضریح مطهر امامزاده یحیی


یاد نامه پهلوانان در دیوارهای زورخانه ، کافی است تا پای صحبت مرشد زورخانه بنشنید تا سرگذشت این پهلوانان را با عشق و علاقه برایتان تعریف کنند و اسامی را یک به یک و اثرات مثبتی که از خود به یادگار گذاشته اند را برایتان بیان کند


آثار به جای مانده از تهران قدیم که هنوز مورد استفاده ساکنین قرار می گیرد ، سکوهای کناری درهای ورودی که زمانی برای گفتگوهای دوستانه مورد استفاده قرار می گرفته و دق الباب که وقتی نواخته می شد با مهربانی برای دیدار میهمان می شتافتند . حال آیفون های تصویری بی روح جان آنها را گرفته است .....


شاید هنوز کسانی باشند که فشاری ها را به خاطر داشته باشند ، تا چند وقت پیش تر این وسایل در برخی کوچه ها دیده می شد و در اینجا جریان از درون فشاری و توسط شیر آب تامین می شود ، نمی دانم مکانیسم کاری فشاری ها را می دانید چگونه بوده یا نه ...

بازار سید اسماعیل ( سداسمال)
بازار سید اسماعیل درون یک مجموعه تاریخی ارزشمند جای گرفته که پایه واساس شکل گیری آن مزار امامزاده سید اسماعیل است .


چهار سوق بزرگ در درون بازار


یک روز غیر تعطیل در بازار


سمت چپ فرامرز لیدر گروه

امامزاده زید


خانم های گروه هم چادر به سر می کنند تا از بخش های داخلی امامزاده که به آینده کار بسیار زیبایی مزین شده دیدن کنند .


البته فردریک این دوست سوئدی مون گیج و مبهوت مانده است ، چگونه این مفاهیم به او ترجمه می شود خدایش کار دشواری است ، چنین حالتی را در یکی از معابد گرجستان من تجربه کردم بیچاره خودشو گشت تا یه مفهوم مذهبی شون را بهم بفهمونه آخرش بهش گفتم یه صلوات بفرست ختم کلام ....
البته تو این جلسه سرپایی یک رای گیری دمکراتیک را هم از نزدیک دیدیم ، سرپرست گروه از دوستان سوال کرد که اول ناهار بخوریم یا بریم موزه مقدم ، ساعت کار موزه تا 3 بعداز ظهر بیشتر نبود و امکان نرسیدن مون می رفت ، اولین نفری که رای خودش را اعلام کرد ژاله همسرش بود او بلافاصله پایان رای گیری را اعلام کرد و گفت تصویب شد ، اول می رویم موزه ...!! توجه فرمودین !!! شانس آوردیم ژاله از گروه جدا شد و قرار را در رستوران شایسته گذاشتیم !!!


گذر ها هنوز پا برجا هستند

می شه شمع همدیگر رو هم روشن کرد


موزه مقدم


موزه مقدم دانشگاه تهران و در حقیقت خانه مقدم از جمله خانه های مجلل دوران قاجار متعلق به یک از درباریان آن دوره به نام احتساب الملک بوده است . احتساب الملک دو پسر به نام های حسن و محسن بود که برای ادامه تحصیل به اروپا رفتند . حسن در فعالیت های ادبی ، سیاسی و اجتماعی حضور فعالی داشت و در جوانی فوت کرد . از او نمایش نامه بسیار معروف "جعفرخان از فرنگ آمده "به جا مانده است .برادر کوچک تر محسن پس از اتمام تحصیلات خود در رشته های نقاشی ، هنر و باستان شناسی در سال 1315 ه.ش به وطن بازگشت و به همراه همسر فرانسوی خود "سلما "در خانه پدری محل کنونی موزه مقدم ساکن شد .
و این موزه حاصل جمع آوری کاشی ، قطعات سنگی تراشیده شده و ... می باشد .
حیاط اندرونی


حیاط بیرونی


نمایی از رنگ آمیز با نور بر روی کاشی ها و شیشه های رنگی


گالری تصاویر آقای مقدم و همسرشون و فعالیت های بسیاری که در زمان حیاط شون


از موزه مقدم به بعد باطری دوربین ام خالی کرد از تصاویر دوستان استفاده بفرماید
شاد و با نشاط باشید

فایل جی پی اس تهرانگردی 7 دی 91 ( قسمت سوم )

$
0
0
با سلام به پیوست فایل پی پی است مسیر طی شده تقدیم حضورتان می گردد. مدل دستگاه پی پی اس من :

Garmin GPSmap 76CSx

لینک فایل جی پی اس مسیر تهرانگردی 7دی91

این آدرس مستقیم فایل می باشد http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1356894964

من یک بار فایل را پس از قرار دادن دانلود کردم که آدرس زیر را برای فایل داد شما هم امتحان کنید، اگر مشکلی با دانلو وجود داشت بفرمایید تا ایمیل کنم .، پس از اجرا در دستگاه جی پی اس یا کامپیوتر شما شکل زیر را خواهید دید که به ترتیب شماره می توانید مسیر را شما خودتان طی نمایید .

( uploadMB.com ) 911007 tehrangardi



همین مسیر در روی نقشه تهران قدیم که با دست توسط فرامرز نصیری های لایت شده
نقشه ایی که مشاهده می کنید تهران قدیم است که در سال 1270 با عنوان نقشه دارالخلافه طهران ترسیم شده است ، همانطور که مشاهده می کنید دور تهران قدیم همانند یک قلعه بزرگ با دیوارهای بلند حصار کشیده شده است و از طریق درواره های تهران ورود و خروج صورت می گرفته است .
شمالی ترین نقطه تهران خیابان انقلاب فعلی در محدوده خیابان لاله زار می باشد که دروازه شمیران بوده
جنوب تهران قدیم دروازه شاه عبداعظیم و دروازه محمدیه بوده
قسمت شرقی تهران قدیم دروازه دولاب
قست غربی تهران قدیم دروازه قزوین قرار داشته است .


پ ن :
مایک مسیر اضافی را برای رفتن به کافه نادری در خیابان جمهوری طی کرده ایم ،

قطره ایی از خاطرات

$
0
0
زمانی دنیای دیجیتال پای خود را به زندگی ها باز نکرده بود و نرم افزارهایی مانند فتوشاپ و کورل و ... نبودند ، وقتی می رفتیم پابوس امام رضا (ع) عشق مون این بود که یک عکسی از آنجا با خودمون سوغات بیاریم و معمولی یک پرده نقاشی شده در زمینه عکس وجود داشت. چند مدل پرده داشتند که شما یکی را انتخاب می کردی و معمولاً عکس های دسته جمعی و نهایتاً قاب گرفته شده ایی را تحویل شما می دادند و طاقچه ایی بود که این عکس ها روی آن ردیف می شد و با آمدن هر میهمان خاطرات سفر به گونه ایی نقل می شد و در پایان قصه قطره اشکی در گوشه چشم مادران نقش می بستند که خدا دوباره عمری به ما میده تا دوباره این زیارت را تکرار کنیم . شما یا بزرگترهای شما حتماً از این عکس ها خاطره ایی دارید

عکس من که در اوایل سال 1357 گرفته شده است


این عکس به عشق مادرم در این پست قرار داده شده که در دوران دفاع مقدس ، زمانی که من ماهها از منزل دور بودم ، هیچوقت آنرا از خود دور نساخت ،و با چکیده اشکهایش آنرا گردگیری نموده است . درود بر تمام مادران و به خصوص مادرانی که از این دنیا سفر کرده اند ، .....

قـدرت بـخشش

$
0
0
در روزگاران قديم بانوى خردمندى كه به تنهايي و پياده سفر مي كرد در عبور از كوهستان سنگ گرانقيمتي را پيدا كرد.

روز بعد به مسافرى رسيد كه گرسنه بود. آن بانوى خردمند كيف خود را باز كرد و مقداري غذا به او داد ولي آن مسافر سنگ گرانقيمتى را در كيف بانوى خردمند ديد و از او خواست تا آن را به او بدهد و بانوى خردمند بدون درنگ سنگ باارزش را به او داد.
مرد مسافر به سرعت از آنجا دور شد و از شانس خوب خود بسيار شادمان گشت.
او مي دانست آن سنگ آنقدر ارزش دارد كه مي تواند تا آخر عمر با خيال راحت زندگي بي دردسر و پرنعمتي را داشته باشد.
چند روزي گذشت ولي طمع مرد او را راحت نمي گذاشت و مرتب با خود مي گفت اگر او چنين سنگ باارزشي را به اين سادگي به من داد پس اگر از او مي خواستم بيش از اين به من مي داد.
بنابراين مرد بازگشت و با سختي فراوان آن بانو را پيدا كرد و سنگ گرانقيمت را به او بازگرداند و به او گفت: من خيلي فكر كردم و مي دانم كه اين سنگ چقدر ارزش دارد اما من او را به تو باز مي گردانم به اين اميد كه چيزي به من بدهي كه از اين سنگ باارزشتر باشد.
بانوى خردمند گفت: از من چه مي خواهي؟ مرد گفت: همان چيزي كه باعث شد به اين راحتي از اين همه ثروت چشم پوشي كني!
زن پاسخ داد: قناعت. به همين دليل است كه مي گويند افراد، ثروتمند و يا فقيرند به خاطر آنچه هستند نه آنچه دارند.
ما با آنچه بدست مي آوريم زندگي مي كنيم و با آنچه مي بخشيم يك زندگي مي سازيم.

فایل پی دی اف تهران قدیم

$
0
0
با درود فراوان

به پیوست فایل پی دی اف ، تهران قدیم که به معرفی برخی مناطق شهر تهران قدیم پرداخته و از منابع مختلف در اینترنت تهیه گردید ، در لینک زیر تقدیم حضورتان می گردد .لازم به توضیح است این اطلاعات در اختیار اکثر افراد حاضر در بین برنامه قرار گرفته است .امیدوارم برای شما عزیزان نیز جالب باشد ...

لینک پی دی اف تهران قدیم

تصویری از آقای قوام ، که خانه اش به موزه تبدیل شده است

جی پی اس مسیر قله قوچ

$
0
0
به پیوست فایل جی پی اس قله قوچ در منطقه آبسرد دماوند تقدیم حضورتان می گردد .شاید عظمت قله دماوند و خط الراس شرقی ، غربی دوبرار در جنوب دماوند مانع دیده شدن قله قوچ باشد ، قله قوچ در جنوب جاده فیروز کوه ، تقریبا در امتداد جنوبی دماوند قرار دارد . یکی از مسیرهای دسترسی راحت به قله قوچ جدا شدن از جاده فیروز کوه ( از سمت تهران به فیروز کوه ) قبل از منطقه آبسرد می باشد و رسیدن به روستای هاشمک می باشد ، روستای هاشمک روستای بسیار کوچکی است و تراکم جمعیتی آن به خصوص در زمستان زیاد نیست . جاده خاکی که بین گاوداری های محلی و نیز یکی دو تا ویلا که ساخته شده شما را به نزدیک قله قوچ هدایت می کند و بسته به زمانی که برای صعود در نظر گرفته اید می تواند از بخشهایی از جاده جدا شده و یکی از یال های مسیر را به سمت قله صعود نمایید ، شیب یال ها خیلی با هم اختلاف ندارند و برخی ممکن است شیب تندتر ولی مسیر کوتاه تری داشته باشد . در زمستان این مسیر برای فعالیت های زمستان و سبک ایده آل می باشد .
کل مسیر که ما برای صعود به قله طی کردیم حدود 9.5 کیلومتر و سرعت متوسط  2Km/h  بود و از لحاظ زمانی نیز رفت و برگشت زمانی حدود 6 ساعت نیاز دارد ، البته به شرطی که زیاد توقف نداشته باشید

فایل جی پی اس قله قوچ

در نقشه گوگل ارث زیر مسیر صعود شده و موقعیت آن نسبت به قله دماوند و منطقه آبسرد نشان داده شده است ، جاده شرقی-غربی نشان داده شده جاده فیروز کوه می باشد .



این پروفایل ارتفاع مسافت طی شده



سه شنبه 12 دی1391 ساعت: 10:44توسط:-
منکه نفهمیدم چطوری باید دانلودش کرد. نمیشه از سرور بهتری استفاده کنید. یا حداقل توضیح بدید چطور باید دانلود بشه؟!
 
دوستان دیگر هم اگر مانند این دوست عزیزمون چنین مشکلی دارند کافی است روی نوشته زیر کلیک کنند

تصویر زیر از سایت UPloadMB.com باز می شه که پایین صفحه نوشته دانلو فایل ، خوب اونو کلیک کنید فایل دانلو می شه و در کامپیوتر شما save می شه ، فایل Save  شده را با نرم افزار Mapsource  به جی پی اس خودتون منتقل کنید ... دیگه چی باید بگم

سال نو میلادی مبارک باد

$
0
0
فرا رسیدن سال نو میلادی را به هم‌وطنان مسیحی تبریک می گوییم 

آثر های نور خورشید

$
0
0
   فصل زمستان ، وجود برف در ارتفاعات و انعکاس های بسیار زیاد نور خورشید از سطوحی سیقلی و کریستال های برف ، همچنین لزوم مراقبت از عضو حساس یعنی چشمها ما را بر آن می دارد تا اطلاعات خویش را دراین زمینه توسعه دهیم ، هیچوقت برای یادگیری دیر نیست و اگر آگاهی وجود داشته باشد مطمئن باشید که پیشگیری های لازمه صورت خواهد گرفت ، عدم آگاهی از مسائل در بسیار اوقات صدمات جبران ناپذیری را تحمیل می کند که با صرف هزینه های کلان نیز قادر نیستیم انرا جبران نماییم . در کوهستان ها و شرایط آفتابی و حتی زمانی که شرایط ابری در بر کوهستان حاکم است تشعشات خورشید وجود دارد ، مطلب زیر مختصری در خصوص اثرهای نور خورشید از طرح درس مربیگری فدراسیون کوهنوردی تقدیم حضورتان می گردد ، امیدوارم مورد استفاده شما بزرگوران قرار گیرد .   
  نور خورشید پرتو هایی با طول موج 290 تا 1850 نانو متر (
nm) را در بر می‌گیرد. با دگرگونی فصل یا آب‌و‌هوا، ویژگی ها و نسبت های پرتوهایی كه به سطح زمین می رسند تغییرات قابل ملاحظه ای می‌کند. طول موج های كمتر از nm 400  می‌توانندبه پوست یا چشم آسیب برسانند. عینك های ویترینی معمولی می‌توانندبخش بزرگی از این پرتوهای بالقوه زیانبار را حذف كنند. در شهر ها  دود و مه دود نیز چنین اثری دارند و می‌توانندپرتوهای زیان آور را – به‌ویژه در زمستان – تا حدودی جذب نمایند (‌لایه نازك ابر نیز می‌توانداین پرتوها را تا حد زیادی حذف نماید)‌. در ارتفاعات بالا، این پرده های محافظ وجود ندارند و علاوه بر آن بازتاب نور از روی سنگ، ریگ، برف، یخ یا آب می‌توانداثر آن را به طور قابل ملاحظه افزایش دهد.

« نور زدگی » 

در ارتفاعات، نور خورشید می‌تواندیك واكنش ناتوان كننده و حاد التهابی در بافت سطحی چشم (‌قرنیه و ملتحمه)‌ پدید آورد كه آن را نور زدگی یا « برف كوری » می‌نامند. نام دوم – كه بیشتر به كار می‌رود – نام مناسبی نیست، زیرا برف با این بیماری ارتباط غیر مستقیم دارد و اختلالات بینایی نیز جزئی و گذراست. نور خورشید در كوهستان با مناطق آفتابی دیگر تفاوت دارد،زیرادرآن‌جا لایه اتمسفر نازكتر و هوا رقیقتر است و پرتو فرابنفش بیشتری از آن می گذرد. 6،5 % از نوری كه به كوهستان می تابد از نوع پرتو های فرا بنفش است، در حالی كه این مقدار در سطح دریا 2 – 1 % است. معمولا برخورد مستقیم نور خورشید موجب نور زدگی نمی‌شود، ‌ولی چند ساعت حضور در محیطی كه دارای عناصر بازتاباننده‌ی سطحی است،‌ به چشم آسیب می رساند. برف یا یخ می‌تواندتا 85 % از پرتوهای تابیده را برگرداند، در حالی كه شنزار و كشتزار به ترتیب 17 % و 5/2% از آنرا باز می تابانند. هنگامی كه نور باز تابیده، از پایین به ما برخورد می‌کند ابروها، پیشانی وآفتابگیر نمی‌توانندچشم را حفظ كنند و این موضوع نقش مهمی در تأثیر زیانبار و جمع پذیر این پرتوها دارد. قرنیه و ملتحمه در برابر این پرتوها آسیب پذیرترند، زیرا اپیدرم شاخی یا ملانینی كه پوست را حفظ می‌کند در آن‌ها وجود ندارد.

پرتو فرابنفش، بخشی از طیف نا دیدنی نور خورشید است كه طول موج 200 تا 400 نانومتر دارد. قرنیه برای طول موج های زیر nm 295 كدر است و آن‌ها را یا جذب كرده یا باز می تاباند. طول موج های دوروبر nm 288 می‌توانندموجب متلاشی شدن پروتئین های هسته و مرگ یاخته گردند.

نور زدگی حاد:

قرنیه پوشیده از یاخته های اپی تلیال است كه پس از چند ساعت تابش فرا بنفش رو به مرگ می‌روند. سپس این یاخته ها متلاشی شده پیوستگی سطحی قرنیه از میان می‌رود. باز و بسته شدن پلك ها، این یاخته ها را از قرنیه و ملتحمه جداكرده پایانه های عصبی قرنیه را برهنه می سازد. تماس پلك با این اعصاب برهنه موجب پیدایش علامت هایی چون احساس وجود شن در چشم، درد آزارنده و حساسیت به نور می‌گردد. یك حركت جزئی یا تابش نور موجب اسپاسم غیر ارادی پلك ها و حمله حاد درد می‌شود. تحریك اعصاب قرنیه نیز موجب تنگی رفلكسی مردمك و اسپاسم ماهیچه های مژكی شده منتهی به چشم درد و سردرد می‌گردد. همه این علامت ها 10 – 4 ساعت پس از تماس با نور پدید می آیند. علامت های حاد معمولاً 8 – 6 ساعت طول می كشند و بیشتر مشكلات پس از 48 ساعت فروكش می‌کنند. اگر چه موارد شدیدتر می‌تواندبه سردرد طولانی و اختلالات بینایی به مدت چند هفته بیانجامد.

بیماران دچار نور زدگی معمولاً پلك های باد كرده، قرمز و گاهی تاول دار، ملتحمه متورم با رگ های پر خون، اشكریزش فراوان، رفلكس قرنیه كند و دیررس و مردمك های تنگ دارند.

درمان نور زدگی حاد شامل پوشاندن چشم ها و كمپرس سرد برای كاهش  ناراحتی است . گشاد كردن مردمك  با آتروپین  (1 %) یا هماتروپین (‌5 %) اسپاسم ماهیچه های مژكی را برطرف كرده حساسیت به نور را كاهش می‌دهد. برای جلوگیری از عفونت قرنیه باید پیش از پوشاندن چشم ها، ‌پماد آنتی بیوتیك چشمی به آن‌ها مالید. ممكن است مسكن یا آرامبخش نیز لازم باشد.

نورزدگی مزمن:

این بیماری در بومیان مناطق كوهستانی و سرزمین های برف پوش و همچنین در میان كارگرانی همچون جوشكاران كه پی در پی در معرض امواج نوری كوتاه قرار می‌گیرند،‌دیده شده است. آن دسته از بومیان مناطق كوهستانی و قطبی كه دچار این بیماری می‌شوند؛ علاوه بر التهاب مزمن ملتحمه گرفتار اختلالات بینایی و حساسیت به نور نیز می‌گردند. ملتحمه ممكن است كشسانی و روشنی خود را از دست داده رنگدانه دار شود. در قرنیه نیز ممكن است نواری از رسوب زرد روشن تشکیل گردد كه با شكاف میان پلك ها مطابقت دارد.

پیشگیری:

شناخت قدرت آسیب زایی نور شدید و سپس گسترش لنزهای ضد پرتو فرابنفش، شیوع نور زدگی را تا اندازه زیادی كاهش داده است. سالهاست كه بومیان كوهستان و قطب از این مشكل باخبرند و روش های حفاظتی ساده ولی موثری پیدا كرده اند. اسكیموها یك تسمه چرمی، ‌تكه ای از چوب یا شاخ را به چشم می بندند كه شكاف هایی برای دیدن دارد و شرپاها موهایشان را به عنوان حفاظ،‌ جلو چشم ها و صورتشان می ریزند.

امروزه در مقایسه با محیط كوهستان (به‌ویژه برای كوهنوردان با تجربه)‌، تماس های صنعتی و اتاق های برنزه شدن علت  های شایعتری برای نور زدگی هستند. منبع پرتو فرابنفش اهمیتی ندارد بلكه شدت و مدت تماس با آن، نخستین شاخص آسیب بافتی است.

 

شاخص:

‌عینك های ایمنی دور بسته ‌- كه طول موج های nm400 - 250 را جذب كرده یا بر می گردانند – قرنیه و ساختار های درونی چشم را از اثر ویرانگر نور خورشید حفظ می‌کنند.

عینك های معمولی تا  اندازه ای چشم ها را از تابش های زیانبار دور نگه می دارند ولی برای حفظ چشم در محیط های سرشار از نور كافی نیستند. لنزهای پلاستیكی بیرنگ یا كمرنگ قدرت چندانی در حذف پرتوهای فرابنفش ندارند. پس هنگامی كه قصد تهیه یك پوشش محافظ برای چشم داریم ‌توجه به این جزئیات ضروری است.

عینك‌های آفتابی از چشم ها در برابر خیرگی (كه تیز بینی را كاهش می‌دهد)، سرخ بینی (نوعی اختلال بینایی كه در آن همه چیز قرمز دیده می‌شود)‌ ناشی از نور مرئی به‌ویژه نور سبز،‌ آماس ملتحمه (‌كانژنكتیویت)‌، نورزدگی و... كه توسط پرتو فرابنفش با طول موج زیر  313  نانو متر و پرتو زیر قرمز با طـول موج بالای 760  نانو متر پدید می آیند ،  محافظـت می‌کنند.

پس هنگام گزینش عینک آفتابی، توجه به شیشه آن مهم است. امروزه دو ماده در ساختار لنزها به کار می‌رود: شیشه کانی (معمولی) و شیشه آلی (رزین)

لنز از هرگونه که باشد، باید بتواند دیدی روشن و بدون موج فراهم آورد تا چشمها خسته نشوند، مهم‌ترین برتری لنزهای آلی این است که نشکن و سبک وزنند، گرچه پرتوهای زیانبار (به‌ویژه فرابنفش) را به‌طورمؤثر حذف نمی‌کنند. لنزهای کانی پرتو  فرابنفش را بهتر حذف می‌کنند ولی سنگین و شکننده اند. بهترین لنزها برای کوهستان آن‌هایی هستند که هر دو رویه شان دگرگون شده است. رویه درونی آن‌ها یک پوشش ضد باز تاب دارد که از بازتابش پرتوهای وارد شده از کنار عینک به سمت قرنیه جلوگیری می نماید و رویه بیرونی آن‌ها در بالا و پایین تیره تر از بخش میانی است که باید آنقدر روشن باشد که اجازه دید واضح را به فرد بدهد.

قاب:

هنگام گزینش قاب عینک، باید مناسبترین شکل را برای صورت خود برگزید. قاب نباید به گونه ها ساییده شود، زیرا موجب ترک خوردگی پوست می‌شود. بینی و کنارهای صورت را نیز باید بپوشاند تا حفاظت کافی در برابر نور بازتابیده فراهم گردد. دسته عینک باید راحت و قابل تنظیم باشد تا ضمن حرکت، از لغزش عینک جلوگیری نماید. قاب باید سبک وزن ولی در برابر شوک و نوسان دما مقاوم باشد.

دسته عینک باید یک بند ایمنی داشته باشد که به دور گردن بیفتد. داشتن یک عینک یدکی ضروری است.

« آفتاب سوختگی » 

تابش بیش از اندازه پرتو فرا بنفش می‌تواندموجب آسیب دیدگی پوست شود. حساسیت افراد به نور خورشید، یکسان نیست. تنها سیاهانی که پوست بسیار تیره دارند دچار آفتاب سوختگی نمی‌شوند. افراد موبور و مو قرمز بسیار حساسند و باید از نور شدید پرهیز کرده یا با روش‌های مناسب از پوستشان محافظت نمایند.

آفتاب سوختگی حاد:

علامتهای آفتابسوختگی حاد از سرخی ملایم پوست تا تاولهای بزرگ و فراوان تغییر می‌کند. این علامتها پس از 24 ساعت پدیدار شده و پس از 72 ساعت به بیشترین شدت می رسد. در پی سرخی ملایم، پوسته ریزی گذرا و گاهی خارش پدید می آید. تابش بلند مدت نور شدید منجر به حساسیت، درد، تورم پوست و سپس پیدایش تاولهای گسترده می‌شود. اگر همراه آفتابسوختگی علامتهای عمومی همچون تب، لرز، ضعف و شوک پدیدار گردند، باید احتمال گرمازدگی را نیز در نظر داشت. تاهنگامی که علامتهای نخستین تماس با پرتو فرابنفش  فروکش نکرده است، نباید دوباره در معرض نور قرار گرفت. کمپرس سرد برای کاهش علامتها سودمند است و کرمهای کورتیکو ستروئید موجب بهبود می‌شوند. مهم‌ترین عارضه آفتابسوختگی شدید، عفونت است که باید با آنتی بیوتیک مناسب درمان گردد.

آفتاب سوختگی مزمن:

معمولاً تماس بلند مدت با نور خورشید، موجب تحلیل رفتن و پیر شدن (افزایش چین و چروک) پوست می‌گردد. همچنین پرتو فرا بنفش، مهم‌ترین عامل پیدایش سرطان پوست است. به همین دلیل انواع سرطان پوست در کسانی که در هوای آزاد کار می‌کنند، در نواحی استوایی و در بخشهای برهنه پوست شایعتر است.

پیشگیری:

   در آغاز فصل گرما، تماس با نور خورشید را باید به 30 دقیقه در نیمروز محدود کرد، تا زمانی که پوست تیره تر و مقاومتر گردد. پمادها، کرمها و محلولهای ضد آفتاب بسیار گوناگونند. ضد آفتاب هاب شیمیایی مولکولهایی دارند که بخش زیانبار پرتو فرابنفش را جذب می‌کنند. ضد آفتابهای مکانیکی، دسته دیگری هستند که یک ترکیب فلزی (مانند اکسید روی) دارند و نور خورشید را پراکنده کرده یا باز می تابانند. این داروها را بدون نسخه نیز می‌توان تهیه فراهم کرد. داروهایی مانند سولفونامیدها (آنتی بیوتیک)، فنوتیازینها (آرامبخش) و گریزوفولوین (ضد قارچ) می‌توانندپوست را نسبت به نور خورشید حساس نمایند.

بیمارانی که این داروها را دریافت می‌کنند، نیاز به مراقبتهای ویژه و پرهیز از نور شدید دارند. بیماریهایی چون (لوپوس) نیز موجب افزایش حساسیت پوست نسبت به نور می‌شوند. پس هر فردی که حساسیت قابل ملاحظه ای نسبت به نور دارد باید از نظر این بیماری بررسی گردد. همچنین در کسانی که دچار (تبخال) شده اند، تابش نور شدید می‌تواندموجب تشدید ضایعه گردد.

مرجع : طرح درس دوره مربیگری

بادهای سطح زمین و بادهای ارتفاعات

$
0
0
   در صعود به قله کازبک سرعت باد بیش از 50 کیلومتر در ساعت بود ، تنها مسئله ایی که می توانست موفقیت صعود را تحت تاثیر قرار دهد ، در منطقه یخچالی که اکثر تیم ها نگران لغزندگی و آسیب دیدن کوهنوردان بودند ، تیم ما بیشتر مسئله خود را مقابله با جریان باد قرار داده بود ، پیش بینی و در نظر گرفتن عامل سرعت باد و مقابله با آن باعث شد تا تمام تیم در ما در مرداد 91 موفق به صعود قله کازبک در کشور گرجستان شود ، این در حالی بود که معدود تیم هایی موفق به صعود قله شدند و بسیاری از تیم ها که از شرایط جسمانی و آمادگی بدنی قوی از تیم های دیگر بودند نتوانستند قله را صعود کنند ، البته مسئله باد شاید تنها مشکل موجود در ارتفاعات نباشد ولی شناخت آن کمک شایان توجهی در برنامه ریزی صعود خواهد داشت . حتما شما نیز این مسئله را تایید خواهید کرد که نداشتن لباس مناسب در شرایطی که وزش باد نسبتاً زیاد است بسیاری از مشکلات را در پیش روی نفرات قرار می دهد . بر این اساس مناسب دیدم اطلاعات اندکی از بادهای سطح زمین و بادهای ارتفاعات از طرح درس مربیگری فدراسیون تقدیم شما بزرگواران نمایم . امیدوارم براتون قابل استفاده باشد .
 به‌طور کلی وقتی دو هوای مختلف از نظر فشار با هم تفاوت داشته باشند هوای پر فشارتر به سوی کم فشارتر جریان پیدا می‌کند و این جریان هوا باد را بوجود می‌آورد. یکی از مشکلاتی که در کوهنوردی اغلب اجرای برنامه ها را متوقف می‌کند باد است. بنابراین توجه به این نکته که در هر محلی باد از چه جهتی و با چه سرعتی و در چه زمانی می وزد بسیار حائز اهمیت است.

بادها به دو گروه عمده تقسیم می‌شوند:

گروه اول: بادهایی هستند که در مقیاس بسیار وسیع بر روی کره‌ی زمین جریان داشته و تقریباً جهت مشخصی دارند که آن‌ها را بادهای سیستماتیکگویند. مثل بادی که در اکثر نقاط ایران از شرق به غرب می وزد.

گروه دوم:بادهایی هستند که در مقیاس کوچک‌تری وزیده و منطقه‌ی کوچکی را در بر می‌گیرند. بادهای این گروه دارای انواع مختلفی هستند که به بادهای محلیمعروفند مثل باد کوهستان، باد دشت، نسیم دریا و خشکی و... که در اینجا به باد کوهستان و باد دشت  می پردازیم.

باد کوهستان:Mountain wind

در شب‌های بدون ابر، باد اغلب از شیب رشته‌کوه‌ها و تپه ها به طرف ارتفاعات پایین تر و دشت جریان می یابد. شب هنگام سطح زمین در اثر تشعشع، گرمای خود را از دست می‌دهد و هوای مجاور زمین سرد می‌شود. در نتیجه این هوا نسبت به هوای مجاور خود سنگین تر شده و جاذبه‌ی زمین به طور نسبی به آن اثر می‌کند و هوا به طرف پایین کوه کشیده می‌شود. این پدیده را در تابستان و در شیب‌های جنوبی کوه‌ها (در نیم کره‌ی شمالی) بعد از یک شب صاف و مهتابی در سردترین موقع شبانه روز یعنی قبل از طلوع آفتاب که شدت آن به حداکثر می رسد، می‌توان دید. نمونه خوب آن در قله توچال دیده می‌شود. در این قله اندکی بعد از غروب آفتاب باد کوهستان شروع و تا قبل از طلوع آفتاب به شدت آن افزوده شده و بعد از طلوع آفتاب جهت باد عوض می‌شود که آن را باد دشت می‌نامند. از نظر مکانی بیشترین شدت این باد در پایین ترین نقاط دره و کمترین آن در بالاترین نقاط کوه مشاهده می‌شود.

باد دشت:

در تابستان که تابش خورشید زیاد است، در ساعات گرم روز شیب‌های جنوبی کوه‌ها (در نیم کره‌ی شمالی) گرم می‌شوند و هوای مجاور سطح خود را گرم می‌کنند. این هوای گرم شده به بالا صعود کرده و هوای سردتر جای آن را می‌گیرد. این جریان رو به بالای هوا باد دشت را بوجود می‌آورد که هر چه هوا گرم تر و شیب کوه تندتر باشد، شدت وزش باد بیشتر می‌شود.

مرجع : طرح درس مربیگری

اینجا ایران است

$
0
0

اینجا ایران است ، سرزمین اسطورهای نامدار ، سرزمین کوه های سر به فلک کشیده ، سرزمین آرش کمانگیر و فرهنگی کهن ....

عکس های زیر از ارتفاعات قله قوچ و  روستای هاشمک در منطقه آبسرد دماوند در روز جمعه 8 دی 91 گرفته شده است ، کاملا در گرای صفر نسبت به دماوند ، در بین دماوند و محل روستا، جاده تهران به فیروز کوه و شمال آن خط الراس قلل دوبرار قرار دارد ... این عکس در هوایی کاملا صاف  با یک دوربین دیجیتال معمولی گرفته شده است . 















عکس ها  از :  پرویز ستوده شایق

کوه بی بی شهربانو برای صعود

$
0
0
خوب همیشه قرار نیست که صعود های اسم و رسم دار داشته باشیم ، امروز پنجشنبه 14 دی ماه 91 برای تهیه یک نقشه من به اتفاق آقای رضا محمودی ، به کوههای بی بی شهربانو رفتیم ، مطمئن هستم بسیار از شما بزرگواران به این کوه صعود نکرده اید ، ارتفاع اون چقدره خیلی بهش فکر نکنید ( ارتفاع بلندترین قسمت این کوه 1535 متر می باشد )، این که در جنوب شرقی تهران کوهی هست که شما می توانید حتی برای کوهپیمایی خط الراسی آن اقدام کنید بسیار باید شکر گذار باشیم . خط الراس این کوه به صورت شرقی-غربی کشیده شده است . این کوه چرا اینقدر مظلوم مانده شاید به دلیل ارتفاع آن باشد ، شاید اسم و رسم ها همیشه بر یلندا ایستاده اند ولی من به نوبه خودت از این کوه به نیکی یاد خواهم کرد و آنرا نه تنها برای صعود بلکه برای انجام آموزش های مقدماتی کوهنوردی بسیار مناسب دیدم ، حسرتم از این بابت بود که چرا زوتر برای دیدار آن اقدام نکرده بودم ، مطمئن باشید جایی که کوه بی بی شهربانو قرار گرفته بسیار می تواند مفید به فایده واقع شود ، جایگاهی که نیاز به مسافرت از جنوبی ترن نقطه تهران به شمالی ترین نقطه آن نیازی نباشد ، گروه هایی که در بدو تشکیل می توانند از آن استفاده بهینه نمایند و اهالی که ایجاد گروه های کوتاه روز خوشی را در آن سپری نمایند . دست به سنگ ، صخره و سنگ هم دارد ، تجربه غار را اگر کسی نداشته باشد به صورت محدود می تواند در آن ببیند و افراد خردسال و کهنسال که به راحتی می توانند از آن استفاده نمایند .
  از کوه بی بی شهربانو ، اطلاعات خیلی کمی به خصوص در رسانه های کوهنوردی منتشر شده است ، شاید کسی آنرا جدی نمی گیرد ، شاید هم حضور پایگاه های نظامی مانع استفاده مردم از این کوه می شود ، به خصوص جبهه شمالی آن ، که مسیر فوق العاده زیبایی است ولی متاسفانه جاده ایی نظامی یال های آنرا خراشیده و تا ارتفاعات بالای 1500متر نیز رفته است ، حتی از خط الراس نظامی آن نیز جاده سراسری عبور کرده است ، در تصاویر می توانید مشاهده کنید ولی مسیرهای متعددی برای صعود دارد و امروز که ما موفق شدیم به این منطقه بیاییم برف به صورت پراکنده روی آن دیده می شد . راستی در این کوه چند دهانه غار هم دیدیم ، طول غار چقدر است و این غارها به کجا منتهی می شوند ، من اطلاعاتی در این خصوص ندارم، مختصات دهانه دوتا از آنها را که یکی در جبهه شمالی و یکی در جبهه جنوبی است را در waypont ها داده شده است .

 

  045         03-JAN-13 11:48:28            N35 36.031 E51 29.810      1284 m 

  045 St     03-JAN-13 11:27:29            N35 36.299 E51 29.648      1191 m 

 046         03-JAN-13 12:11:13            N35 35.870 E51 29.931      1347 m                 

 047         03-JAN-13 12:17:31            N35 35.821 E51 29.868      1395 m                 

 048         03-JAN-13 12:27:58            N35 35.695 E51 29.801      1486 m                 

 049         03-JAN-13 12:34:36            N35 35.658 E51 29.742      1514 m 

 049 Ghar03-JAN-13 12:32:15           N35 35.673 E51 29.741      1505 m 

 050         03-JAN-13 14:16:10            N35 35.655 E51 29.790      1511 m 

 050 Ghar est03-JAN-13 13:36:52     N35 35.642 E51 29.753      1498 m 

 051         03-JAN-13 14:28:55            N35 35.713 E51 29.914      1441 m 

 052         03-JAN-13 15:07:13            N35 36.299 E51 29.647      1191 m 


لینک فایل جی پی اس مسیر طی شده


تصاویری از گوگل ارث از کوه بی بی شهربانو

مسیر زرد رنگ سمت راست صعود و سمت چپ بازگشت ما را نشان می دهد


این هم پروفایل ارتفاع به مسافت طی شده کوه بی بی شهربانو


کوه بی‌بی شهربانودر جنوب شرقی تهرانبين طولهــاي جغرافيايي ´28 °51 تا ´31 °51 شرقي و عرضهاي جغرافيايي ´ 36 °35 تا ´38 °35 شمالي گسترده شده است . در دامنه‌های کوه ری و بر فراز صخره‌ای کوهستانی، بنایی گنبدی مینایی به نام بقعه بی بی شهربانو واقع است. مردم محل بی بی شهربانو را دختر یزدگرد سومآخرین پادشاه ساسانیو همسر حسین بن علیو مادر امام چهارم شیعیان، سجادمی‌دانند. البته سالهاست زیارت کنندگان این محل فقط مردم ری نیستند و از زائرین شهرهای مختلف ایران گرفته تا شیعیان کشورهای عراق و افغانستان و پاکستان برای زیارت به این محل می آیند.


چند تا عکس هم با موبایل گرفتم که شاید جالب باشه ...

از سمت شرق به غرب



موقعیت بقعه بی بی شهربانو از ارتفاعات ، عکس از شمال به جنوب


همون موقعیت عکس قبلی کمی زوم شده تا جزئیات بیشتر از مکان بقعه بی بی شهربانو قابل رویت باشه


خط الراس کوه بی بی شهربانو،غرب به شرق


همنورد کوه و یار غار و همسفرهای دور و درازم ، رضا محمودی ، همنوردم در آرارات ترکیه ، آیلندپیک منطقه هیمالیا و کازبک گرجستان و بسیار جاهای دیگر که می توانستم و می خواهیم ولی هنوز نرفتیم ... هی بهش می گم پسر اخماتو وا کن بهت نمی یاد ... کو گوش شنوا ...


اینم منم فکر می کردم امروز با ماشین یه جای مرتفع می ریم تا یک نقشه توپوگرافی دستی تهیه کنیم که سر از اینجا در آوردیم ، باد سرد این جا حسابی دستانم را کرخ کرده بود ،


اینم یه دوستی که اتفاقی ایشان را دیدیم ظاهراً به دنبال شیره درخت بادام کوهی می گشت ، می گفت برای بسیاری بیماری ها مفید است ، تنها توصیه ایی که بهش کردم اینکه مراقب باشه موقع کندن شیره آسیبی به درختان طبیعت وارد نکنه ، البته وقتی ما داخل غار برای صرف ناهار توقف داشتیم ایشان هم با چراغ پیشانی آقای محمودی وارد غار شد ، ولی پس از حدود 15 دقیقه بازگشت و گفت مسیر یه جورایی مسدود شده و استخوان های انسان زیادی را در آنجا دیده بود ، همراه با یک چادر حدود 8 نفره که آنجا پنهان کرده بودندو توری که برای شکار پرندگان از آن استفاده می شده آنجا دیده بود ....


نمایی دیگر از خط الراس کوه بی بی شهربانو


و جاده ، جاده ایی عریض که کوه را به اتوبان شبیه خواهد کرد ، ...


کانتینرهایی در ارتفاعات کوه بی بی شهربانو در کنار جاده ، برای چی من خبر ندارم ...


با هر چرخش کوه ، جاده هم می چرخد


بازگشت


در منطقه وسیعی در قسمت شمالی کوه بی بی شهربانو ، جایی که کمربند سبز حایل بین کوه و شهر می شود ، درختان زیادی به این شکل بریده شده اند ... چرایی آنرا از چه کسی باید پرسید ؟


بخشی از زمین هایی که درختان آن قطع شده است ، انصافاً متاثر شدیم ... صحنه خوبی نبود


تعدادی از درختان کوچک تر پابرجا بودند ....


و عکس هایی که نباید دید ....!!!!


صعود زمستانه قله کلوگان ( جبهه شمالی )

$
0
0
امروز جمعه 15 دی ماه 1391 ، برنامه صعود به قله کلوگان از جبهه شمالی با گروه دکتر ماندگار ، که چند وقتی است برنامه های یک روزه ام را با آنها منطبق نموده ام ، این قله برای دومین بار است که در زمستان صعود می کنم ، بار اول با آقای رضا محمودی دو نفری این مسیر را طی کردیم که گزارش آن در لینک زیر داده شده است .

لینک گزارش صعود قله کلوگان در اسفند ماه 1389

قله کلوگان به ارتفاع 2950 متر در شمال روستای کلوگان و جنوب روستای امامه در منطقه رودبار قصران ، در جاده تهران به فشم قرار دارد .جبهه شمالی آن یکی از زیباترین مسیرهای صعود زمستانی می باشد که اکثر اوقات پوشیده از برف است .

صعود به قله کلوگاناین عکس آخرمون هستش ، اول ببینید



نام برنامه:صعود به قله 2950 متری کلوگان

نوع برنامه:زمستانی همراه با برف کوبی

منطقه اجرای برنامه:استان تهران ، شهرستان رودبار و قصران ، جاده فشم ، روستای امامه

تاریخ اجرای برنامه: امروز 15 دی 1391

نفرات:پرویز ستوده شایق – رضا محمودی ،دکتر محمدحسین ماندگار ، خانم طلیعه ارباب ( همسر دکتر ماندگار ) ، حبیب حاتمی ، هاشم آقا ، عباس اقا ، محمد بنیاد ( میهمان )  و سید ( راننده ون )

ساعت حرکت از تهران: 6 صبح روز جمعه 15 دی 91

رسیدن به روستای امامه: 08:45صبح    صرف صبحانه قبل از حرکت ، در کنار جاده

ساعت حرکت کوهنوردی: 09:25  صبح

رسیدن به قله: 13:45

رسیدن به محل شروع برنامه: 16:45      

و امروز گروه 8 نفره در شرایط زمستانی که ابتدا سرمای زمستانی و هوای صاف و در نهایت سرمای سوزناک همراه با وزش باد ، برنامه را با خوبی و خوشی به پایان رساندیم . صبح را سید و حبیب در اتوبان باقری شروع می کنند ، من هم در خیابان فرجام به آنها ملحق می شوم ، سنگک صبحگاهی را تهیه کرده ام ، وقتی وارد ون سید می شوم بوی نان فضای ماشین را پر می کند ، خوش و بشی و حرکت به سمت غرب تهران و ملحق شدن دکتر ماندگار و همسرشون و بازگشت مسیر از اتوبان همت را پی می گیرم ، ابتدای صبح ماجرا سارا برای حبیب اتفاقات عجیبی به دنبال دارد ، بنده خدا در حین توجیح نبودن سهیلا در این برنامه اسم سارا را به زبان می آورد ، سین چین حبیب بابت این اسم و افکار جلوتر برای خود صاحب قصه می شوند ، پس از تقاطع شریعتی عباس هم به جمع اضافه این قصه حاج حسن هنوز دم نکشیده ولی موضوع سارا جا افتاده است ، چی بود ، کی بود و چراهایی که مدیر باید از آن دفاع کند . در کپ و گفت های صبح گاهی خیابان استخر را هم از جنوب به شمال طی می کنیم ، هاشم آقا و آقا رضا هم سوار شده و کمی جلوتر دوست حبیب آقا محمد پس از پارک خودرو خود در ابتدای جاده لشگرک جمع گروه تکمیل می شود . دکتر بالشتک بادی اش را از ابتدای مسیر طی کرده و هر چند گاهی از خواب بیداری می شود ولی اظهار نظرهایش بسیار سنجیده و به جا بیان می شود ، البته گیر امروز او بیشتر به عباس بوده تا مدیر ... عباس چکار کرده بعدا صداش در خواهد آمد .

ساعت یک ربع به 9 به سه راهی قبل از روستای امامه رسیده و از ماشین پیاده شدیم ، سرمای صبحگاهی جانی برای تشعشع های خورشید نگذاشته است و در سرمای لذت بخش صبحگاهی همزمان با تعویض لباس ها صبحانه نیز آماده می شود ، از هر کوله ایی چیزی بیرون می آید ، پنیر ، گردو ، نان سنگک ، مربای زعفران (آلبالو ) ، عسل ، خیار و گوجه و خرما و ..... بااالاخره در هر شرایطی که بود صبحانه صرف شد و آماده حرکت می شویم اما ...

عجله دکتر ماندگار و همسرشون برای آغاز صعود بیش از دیگران به چشم می خورد ، این عجله  بدلیل سرمای صبجگاهی است یا عشق به صعود  قله ، از حرف های دکتر می شد گزینه دوم را حدس زد چون می گفت ، اگه حرکت نمی کنید ناهار را هم اینجا بخوریم بعد بریم ...!!!!

خانم دکتر فعلا نظری نداشتند ولی الحق مربای زعفران ( ببخشید آلبالو زعفرانی ) بسیار خوش مزه ایی درست کرده بود . چه حالی داد صبحانه ، جای دوستان خالی ... اون صبحانه های شاهانه ، که در سرمای منهای ده درجه ، سر پایی ، با چایی داغ و بدن هایی که در اثر سرما دائماً روی ویبره بودند ، خوب چسبید چی بگم ... ، اصرا نکنید عکس صبحانه را نخوام گذاشت ...

عکس خانم ارباب در 15 دی 1391

عباس تلفن اش زنگ می خوره .... یک آهنگ شاد  نمایشنامه اجازه گرفتن عباس از اوستاش حاج حسن کلید می خوره ، قصه خیلی طولانی هستش ولی خوب پخش یک مکالمه تلفنی گویای بسیاری از حقایق خواهد بود.

عباس : الو جاج حسن  خیلی مخلصیم ممنون که بهم مرخصی دادی ، صدای اون خط را نداریم ....

عباس : مگه خودت نگفتی می تونی جمعه بری کوه ، از اون ورن خط ببین عباس من کی گفتم ، پاشو بیا در مغازه ، سر راهت یه راست گوسفند هم بگیر برای ظهر می خوایم آبگوش بار بزاریم ، عباس : جاجی حسن به چون خودت ، و به چون منزل ( منظور عیال مربوطه حاج حسن ) خودت اونروز گفتی می تونی یه جمعه در میون بری کوه

حاج حسن : پدر سوخته آخه من بعد مغازه می خواستم استخر هم برم ، حالا کی منو مشت مال می ده ، آخه پسر تو مغازه هم که هستی پشت دخل که نمی تونی بشینی همش اینور و انور ورجه وورجه می کنی ، راستی اون قرص فشار خون منو کجا گذاشتی ....

عباس : الو حاج حسن چرا صدات قطع شده ، الو انگار آننن نمی ده ... خوب فعلا خدا حافظ بوق ...بوق ق ق



در میانه راه هستیم ، مناظر اطراف فوق العاده چشم نوازند ، زیبایی های کوهستان در شرایط برفی ، یکدست و تماما آنها یکرنگی است ، مانند دوستانی که از دو رنگی و چند رنگی بیزارند ، طبیعت نیز در این فصل موسیقی یکرنگی را برای کل منطقه می نوازد . بالاخره تونستم یک عکس خوب کوهنوردی بگیرم ، تشکر بچه ها
نفرات از جلو :رضا محمودی ، هاشم جان ، خانم ارباب ، دکتر ماندگار ، عباس آقا ، محمد بنیاد ، حبیب حاتمی و من که پشت دوربین هستم ....


برفکوبی و گذر از شیب های پربرف ادامه می یابد


دکتر ماندگار هم داوطلب برف کوبی به عنوان نفر اول می شود ، آنانی که برفکوبی را به عنوان نفر نخست تجربه کرده اند می دانند که چقدر انرژی باید مصرف کرد تا مسافتی را طی کنید


چقدر خوشحال شده حبیب که دکتر رو هم به برف کوبی وادار کرده ، هر چی بهش می گیم حبیب هوای دکتر را داشته باش بازم می خنده


هوا امروز هم به لطف خدا یاری مان کرد و ما صعود خوبی را برای رسیدن به قله کلوگان از جبهه شمال ادامه می دهیم ، و اما قدرت خانم ناظم ( همون خانم ارباب ) نیز ستودنی بود ، او هم حبیب را وادار کرد تا به عنوان سر قدم برف کوبی کند ، ولی تنها اشتباه ایشان رضایت از عملکرد او بود که او نیز پس از دریافت حکم رضایت مندی جلوداری تیم را رها کرد و برف کوبی به عهده آقای محمودی و سایر نفرات افتاد .... اینه که می گن بابا پاداش را باید پس از اتمام کار داد نه اینکه به محض شروع نمرات تشویقی سرازیر شود ، اینم نتیجه اش خانم ناظم این تجربه ها را بگوش نمی خواد آویزان کنی سنگین است در تصمیم های مدیریتی مد نظر بگیرد ..... ما که گفتیم ... حال خود دانید


این سنگ در مسیر بود ، به نظر شما شبیه چه حیونی است

نشاط در کوهستان با نشاط کوهستان


چترهای حمایتی این چنینی بسیاری در برنامه شکار شده است ، فقط تنظیم گتر کوهنوردی و آماده سازی گرتکس و عینک و .... نیست ، باید دکتر ماندگار بابت این خدمات همسر محترم شون حساب ویژه ایی برای طلیعه گشایش نماید ... آنچه باید دیده شود ، می شود ، آنچه باید بیان شود می شود

روستای امامه و ارتفاعات مهر چال یکی مدفون در آلودگی و آن یکی مه


عبور از مسیرهای نقاب برفی


استفاده از طناب برای عبور از شیب های تند و مسیرهای صخره ایی


قدم های پایانی برای رسیدن به قله کلوگان  ، در شرایط که مه بر منطقه حاکم شده و برودت هوا بیشتر شده است


بالاخره به قله رسیدیم ، به یک شکر پنیر هاشم آقا بسنده کرده و ارتفاع کم کردیم تا در جای مناسبی چای و کاپوچینو و البته شکلات خارج خانم ارباب بخوریم


خوشحالیم که یک روز خوب خدا را نیز در این طبیعت پاک در کنار هم و با هم خندیدیم


عکس گرفتیم


به فردایی بهتر اندیشیدیم


عکس همدیگر را خراب کردیم !!!!


و با سرعت برگشتیم


تبلیغات شکلات خارجی داشتیم ، رسم حسنه ایی که پس از بهرام (برادر خانم ارباب ) که از سوئیس برایمان شکلات تلخ آورده بود ، و از اون روز ما دیگر می دانیم که سهیمه شکلات خارجی داریم ، اصلا انگیزه صعود را بالا می بریم و به هر بهانه ایی حاضریم کوله حمل کنندگان شکلات ( خانم ناظم گروه ) را جستجو کنیم و مدیر ( حبیب ) تبحر عجیبی در وارسی کوله پیدا کرده است . سرپرسته دیگه ، ته پرست که نیست ، باید سرش به کوله همنوردان بره ، اگه نره پس کجا بره !!! اقا من عیار ظرفیت آدم ها دقیقا دستم نیست اگه زیاده روی کردم بگید ..


بخش دوهزارم قصه عباس و حاج حسن در آجیل فروشی .... خواب ام می آد و گر نه براتون می نوشتم . البته این عکس ربطی به قصه نداره و در بخش تبلیغات کاپوچینو و فلاسک نو عباس ارائه می شود


و در جای امنی خوردنی های قله را خوردیم ، و می بینید که هر زنی پشت اش به مردی گرمه و برای همین هم هست که به راحتی می تونه پوست بکنه ... البته نه هر پوستی


راه بازگشت ادامه دارد ، روش های مختلف بازگشت ، سر خوردن دیگه سن و سال نمی شناسد و بسیار هم کیف می دهد ، قبول ندارید خودتون امتحان کنید ، رضا که در این روش صاحب سبک هم هست و شلوارهای پاچه کوتاهی اختراع کرده که روی تمام لباس ها پوشیده می شه ، مثل یک پوشک بچه ما تحت را حسابی حفاظت می کنه از سرما و خراش های احتمال و شما حالشو می برید ، تنها اشکال آن این است ،اولا اگر سفارش دوخت بدی هر 100 سال یکی دوخته می شه و دوم اینکه باید برای پوشیدن آن ضمن داشتن مهارت باید جنبه هم داشته باشی


پیروز باشید


پایان برنامه با یک تمرین حمل مجروح خاتمه یافت


اون عکس اولی را آخر هم ببینید


تا درودی دیگر بدرود

پ ن :

1-تشکر از آقای دکتر ماندگار که کلیه هزینه های برنامه را تقبل نمودند .
2-و تشکر از همسرشون بابت تهیه ناهار و توزیع شکلات به خصوص شکلات خارجی در قله
3- فایل جی پی اس در برنامه اسفند 89 می تونید استفاده کنید، در این برنامه نیز جی پی اس ام از کاورش افتاده بود ، بخشی از صعود را تراک کردم .

Viewing all 101 articles
Browse latest View live




Latest Images